Text Size
         |  BM | ENG  |
Rabu, 14 November 2018
Rabu, 05 Rabi'ul-Awwal 1440
KURSUS PEMBANGUNAN NOSS (DESCUM)

Memberi pengetahuan dan pendedahan kepada peserta mengenai peranan Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK),  pembangunan NOSS melalui kaedah DESCUM dan kaedah dokumen Pakej NOSS selama 4 hari.  Untuk makluman makan minum dan penginapan sepanjang tempoh kursus disediakan.

Antara kumpulan sasaran yang diberi keutamaan adalah personel yang terlibat dalam pembangunan atau pelulus kandungan NOSS (Industry Lead Body/syarikat/personel Direktori Pakar Industri Negara (JPPK, PIND, PAJAR dsb.))

  
KEMUDAHAN

Kursus ini adalah percuma. Penginapan dan makan minum disediakan. Kursus akan dijalankan di Institut Latihan Awam (ILA)/1MTC/Hotel dengan menggunakan fasiliti penginapan dan kemudahan premis berkaitan.

 

 

PERSIJILAN FASILITATOR NOSS (DESCUM) / WIM / SOALAN 


a) Syarat utama untuk dipersijilkan sebagai Fasilitator NOSS (DESCUM) / WIM / Soalan adalah dengan memenuhi kriteria seperti berikut:
1. Menghadiri Kursus Pembangunan NOSS (DESCUM) / WIM /Soalan dan
2. Menghadiri Kursus Kemahiran Fasilitator.
 

Setelah mengikuti dan lulus semua syarat tersebut, calon akan dipersijilkan oleh CIAST/JPK sebagai Fasilitator NOSS (DESCUM)/WIM/Soalan. Selanjutnya mereka berkelayakan untuk mengendalikan sesi Pembangunan NOSS, WIM atau Soalan.

MUAT TURUN

 

 

 

 

 

HUBUNGI KAMI: (T) 03-5543 8200   (F) 03-5543 8274 / 8397

     
Mohd Ozahir bt Mat Palal 8286 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Mohd Yusri b Pardi 8286 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Mahani bt Mokhtar   8287 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.